ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΑΕΡΑ WINIX ~ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΟΖΟΝ

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) το Όζον είναι ένα από τα πιο τοξικά αέρια που καταστρέφει τους ιστούς των πνευμόνων και δημιουργεί καρδιολογικά προβλήματα όταν το αναπνέουμε. Η οσμή του θυμίζει συνήθως την οσμή του χλωρίου.

Το Όζον είναι παρόν σε όλη την ατμόσφαιρα της γης. Στις μεγάλες πόλεις μάλιστα λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης τα επίπεδα μπορεί να ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια που έχουν ορισθεί από τον Π.Ο.Υ στα 100μg/ m3 αέρα.

Πέρα από τη ρύπανση, το Όζον παράγεται και από συσκευές που δημιουργούν ηλεκτρικές εκκενώσεις 5000 – 20000 V. Τέτοιες συσκευές είναι οι ιονιστές, οι εκτυπωτές λέιζερ, τα φωτοαντιγραφικά και οι ηλεκτροσυγκολλητές. Πρέπει λοιπόν να αναλογιστούμε τη ζημιά που μπορεί να κάνουμε στην υγεία μας εάν πέρα από το Όζον που αναπνέουμε έτσι και αλλιώς στην ατμόσφαιρα έχουμε στο σπίτι μας έναν ιονιστή που λειτουργεί καθημερινά και για πολλές ώρες παράγοντας επιπλέον Όζον.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κοιτάξουμε πριν αγοράσουμε μια συσκευή καθαρισμού του αέρα είναι η «δουλειά» του καθαρισμού να μην γίνεται μηχανικά (μέσω ιονισμού, λάμπας UV κτλ) αλλά αποκλειστικά μέσω μεγάλων σε μέγεθος φίλτρων Hepa και ενεργού άνθρακα. Οι περισσότεροι ιονιστές στο εμπόριο διαθέτουν φίλτρα Hepa και άνθρακα όμως τα φίλτρα είναι τόσο μικρά που ο καθαρισμός επί της ουσίας γίνεται μέσω του ιονισμού, της λάμπας UV κτλ. 

Η διαφορά του καθαριστή αέρα με τον ιονιστή είναι ότι ο πρώτος χρησιμοποιεί αποκλειστικά φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα ενώ ο δεύτερος χρησιμοποιεί και τη μέθοδο του ιονισμού που παράγει ΟΖΟΝ.

Οι καθαριστές αέρα Winix δεν είναι ιονιστές, επιτυγχάνουν τον καθαρισμό του αέρα αποκλείστηκα μέσω φίλτρων και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνο ΟΖΟΝ. Έχουν πιστοποιηθεί από τα Αμερικανικά εργαστήρια CARB (California Air Resources Board) και AHAM για ZERO OZONE EMISSIONS. Επιπλέον στην Ελλάδα έχουν πιστοποιηθεί από το εργαστήριο Δημόκριτος για μηδενικές εκπομπές ΟΖΟΝΤΟΣ.

Πίσω

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password