ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ ~ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΘΜΑ

Όταν ο οργανισμός μας αντιδράει υπερβολικά σε ουσίες που για τον γενικό πληθυσμό είναι ακίνδυνες, τότε είναι πολύ πιθανό να πάσχουμε από κάποια αλλεργία. Για τον περισσότερο κόσμο η οικιακή σκόνη ή η γύρη των φυτών είναι κάτι αθώο. Το ανοσοποιητικό των ανθρώπων που πάσχουν από αλλεργίες όμως αντιλαμβάνεται τις παραπάνω ουσίες ως κάτι που μπορεί να το βλάψει με αποτέλεσμα να υπεραντιδρά.

Τα τελευταία χρόνια λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι αλλεργίες παρουσιάζουν αύξηση. Έχει υπολογιστεί ότι 1 στου 6 ανθρώπους υποφέρουν από κάποιου είδους αλλεργία. Οι περισσότερες από τις αλλεργικές παθήσεις είναι χρόνιες και επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα ζωής. 

Αλλεργική ρινίτιδα

Ένας πολύ κοινός τύπος αλλεργίας που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο ιδιαίτερα κατά την άνοιξη είναι η αλλεργική ρινίτιδα. Είναι μια αλλεργία στη γύρη που απελευθερώνεται από χόρτο, δέντρα ή φυτά του γένους Ambrosia. Όλα αυτά τα φυτά απελευθερώνουν κόκκους γύρης κατά τη διάρκεια του κύκλου αναπαραγωγής τους. Οι κόκκοι αυτοί είναι τόσο μικροί που αιωρούνται στον αέρα και μπορούμε εύκολα να τους εισπνεύσουμε. Τα άτομα που πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα αντιδρούν έντονα στη γύρη, η οποία προκαλεί τη διόγκωση των μεμβρανών, επιθέσεις άσθματος και άλλα συμπτώματα.

Τα συμπτώματα είναι συνήθως ρινική ή βουλωμένη μύτη, φτέρνισμα, φαγούρα, οίδημα ή καταρροή στα μάτια. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να επιδεινωθούν ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το περιβάλλον όπου ζει κανείς. Σε ξηρές και θυελλώδεις ημέρες, πολύ γύρη θα αιωρείται στον αέρα. Ενώ στις βροχερές μέρες, η γύρη τείνει να παραμείνει στο έδαφος και να επηρεάσει λιγότερους ανθρώπους με αλλεργική ρινίτιδα.

Άσθμα

Κατά την ανθρώπινη εισπνοή και εκπνοή, οι αεραγωγοί (μικροί σωλήνες) μεταφέρουν τον αέρα εντός και εκτός πνευμόνων. Στους ανθρώπους με άσθμα αυτοί οι μικροί σωλήνες στενεύουν ενώ υπάρχει και υπερπαραγωγή βλέννας στο εσωτερικό τους. Σαν αποτέλεσμα, οι αεραγωγοί φράζουν και ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα εντός και εκτός πνευμόνων.

Ανάλογα με τα συμπτώματα το πρόβλημα άσθματος μπορεί να είναι ήπιο, μέτριο ή σοβαρό. Οι παράγοντες που το προκαλούν είναι οι 

  •  Τοξικοί αέριοι ρύποι όπως καπνός τσιγάρου, νέφος, αιθαλομίχλη, οσμές από χημικά προϊόντα όπως καθαριστικά, απολυμαντικά, απορρυπαντικά, καλλυντικά, spray, εντομοαπωθητικά κτλ, οσμές από το μαγείρεμα κ.α
  •  Αλλεργιογόνοι Παράγοντες όπως σκόνη, γύρη φυτών, τρίχωμα κατοικιδίων κα.
  •  Καιρικές συνθήκες όπως αλλαγή θερμοκρασίας, επίπεδα υγρασίας, κρύο.
  •  Ιογενείς λοιμώξεις που προκαλούνται από τα μικρόβια (ιούς, βακτήρια, μύκητες).

Γιατί ο καθαριστής αέρα είναι απαραίτητος σε περιπτώσεις αλλεργιών και άσθματος

Το εξωτερικό περιβάλλον είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου μας. Ωστόσο, μπορούμε να ελέγξουμε το εσωτερικό μας περιβάλλον όπου σύμφωνα με μετρήσεις ο μέσος άνθρωπος περνάει το 90% του χρόνου του κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Η αγορά ενός καλού καθαριστή αέρα όπως οι καθαριστές αέρα Winix με φίλτρο true Hepa θα εξαλείψει το 99,97% όλων των σωματιδίων, γύρης και αλλεργιογόνων που εισπνέουμε μέσα σε έναν εσωτερικό χώρο και επιδεινώνουν τα προβλήματα αλλεργιών και άσθματος.

Αυτά που πρέπει να κοιτάξουμε πριν την αγορά του καθαριστή αέρα είναι τα εξής:

  •  Να περιλαμβάνει μεγάλα σε μέγεθος και διαστάσεις φίλτρα true Hepa και ενεργού άνθρακα. Όσο μεγαλύτερα τα φίλτρα τόσο μεγαλύτερη και η ικανότητά τους να απορροφούν τους ρύπους.
  •  Ο καθαριστής αέρα να έχει την κατάλληλη ισχύ (παροχή αέρα) για τα τετραγωνικά που θα τον τοποθετήσουμε. Για καλό καθαρισμό ενός χώρου χρειαζόμαστε τουλάχιστον 4εις εναλλαγές αέρα / ώρα
  •  Να μην απελευθερώνει επικίνδυνο ΟΖΟΝ μέσω ιονισμού ή λάμπας UV

Φίλτρο True Hepa

Τα φίλτρα True Hepa δεσμεύουν από τον αέρα το 99,97% όλων των σωματιδίων μεγαλύτερων από 0,3 μm. Αποτελούνται από συνθετικές μικροσκοπικές ίνες που είναι συνυφασμένες και σχηματίζουν ένα φίλτρο των οποίων το άνοιγμα δεν υπερβαίνει τα 0,3μm. 

Κάτι που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι υπάρχουν φίλτρα στην αγορά που δηλώνουν ως Hepa και έχουν την όψη Hepa αλλά επί της ουσίας δεν είναι γνήσια φίλτρα Hepa. H διαφορά τους με τα γνήσια φίλτρα Hepa (True Hepa) που χρησιμοποιεί η Winix σε όλα της τα μοντέλα είναι ότι η πλέξη τους είναι τέτοια που δεν μπορούν να συγκρατήσουν σωματίδια τόσο μικρά όσο το 0,3 μm και δεν μπορούν σε απόδοση να φτάσουν το 99,97%.


Πίσω

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password