TIPS ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ~ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΑΕΡΑ ΣΑΣ!

Έχετε αγοράσει έναν καθαριστή αέρα, έχετε ήδη έναν ή σκέφτεστε να αγοράσετε? σε κάθε περίπτωση είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε έναν καθαριστή αέρα όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

6 συμβουλές για την αποτελεσματική χρήση ενός καθαριστή αέρα:

 Η ταχύτητα στην οποία λειτουργεί ο καθαριστής αέρα παίζει μεγάλο ρόλο. Σε όσο πιο υψηλή ταχύτητα λειτουργεί τόσο μεγαλύτερη ποσότητα αέρα ρουφάει και καθαρίζει. Σημειώστε ότι στην πρώτη ταχύτητα ένας καθαριστής αέρα μπορεί να έχει τη δυνατότητα να καθαρίσει 70 κυβικά μέτρα αέρα την ώρα ενώ στην τελευταία του ταχύτητα 500 κυβικά μέτρα την ώρα. Με άλλα λόγια η απόδοσή του μηχανήματος 7πλασιάζεται

 Τοποθετήστε τον καθαριστή αέρα σε στρατηγικά λειτουργικό μέρος. Κατά προτίμηση κάπου όπου υπάρχει ήδη ροή αέρα, κοντά σε μια πόρτα που οδηγεί έξω ή κοντά σε ένα παράθυρο. Η συσκευή θα δημιουργήσει τη δική της ροή αέρα ρουφώντας τον αέρα από τα πλάγια και αποδίδοντας τον καθαρό από το επάνω μέρος. Κάτι που πρέπει να προσέξετε είναι να μην υπάρχει συσκευή (πχ κλιματιστικό) που πετάει τον αέρα που βγάζει επάνω στην έξοδο αέρα του καθαριστή. Εκτός από αυτό, να έχετε κατά νου ότι ένας καθαριστής αέρα λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά στο δωμάτιο όπου βρίσκεται. Μπορείτε να τον μετακινήσετε σε άλλο δωμάτιο, αλλά στη συνέχεια η ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο που τον είχατε μειώνεται προοδευτικά καθώς τα σωματίδια και οι αέριοι ρύποι σε κάθε χώρο δημιουργούνται με ταχύτατους ρυθμούς .

 Αφήστε τον καθαριστή αέρα μόνιμα ενεργοποιημένο όσο είστε στο χώρο. Η μόλυνση του εσωτερικού αέρα γίνεται με γρήγορούς ρυθμούς, ένα απλό άνοιγμα της πόρτας μπορεί να προκαλέσει κάτι τέτοιο, καθώς και μετακίνηση ανθρώπων ή ζώων, επειδή σκόνη ή άλλα σωματίδια θα επανεισάγονται στον αέρα. Επιπλέον σωματίδια δημιουργούνται και από τα υλικά του σπιτιού ιδιαίτερα εάν το σπίτι είναι παλιό (άρρωστα κτήρια). Όταν ο καθαριστής αέρα είναι απενεργοποιημένος, το μηχάνημα δεν μπορεί να καθαρίσει αυτά τα νεοεισαχθέντα σωματίδια σκόνης.

 Ακόμα και όταν έχουμε έναν καθαριστή αέρα σε λειτουργία είναι σημαντικό να αερίζουμε τον χώρο μας. Ο εξωτερικός αέρας είναι συνήθως πιο καθαρός από τον εσωτερικό. Επιπλέον ο ήλιος θεωρείται ο καλύτερος αποστειρωτής από μικρόβια. Το άνοιγμα των παραθύρων αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου σε ένα δωμάτιο πράγμα επιθυμητό σε κάθε χώρο. Όταν εισέρχεται πάρα πολύς αέρας από έξω, ο καθαριστής μπορεί να έχει πρόσκαιρα πρόβλημα να αφαιρέσει ταυτόχρονα όλα τα σωματίδια. Αυτό δεν πρέπει να μας απασχολεί, θα γίνει όταν κλείσουμε και πάλι τα παράθυρα. Θα έχει μείνει όμως στο χώρο μας αρκετό οξυγόνο.

 Θυμηθείτε ότι το προφίλτρο πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Το προφίλτρο εξασφαλίζει ότι τα μεγάλα σωματίδια του αέρα δεν φτάνουν στα φίλτρα Hepa και ενεργού άνθρακα προστατεύοντάς τα. Εάν το προφίλτρο μπουκώσει από χνούδια και τρίχες ο αέρας δεν περνάει στα πιο μέσα φίλτρα (Hepa και Εν. Άνθρακα) για να καθαριστεί. Σε αυτή την περίπτωση ακόμα και εάν η συσκευή είναι σε λειτουργία ο αέρας δεν καθαρίζεται. Συνιστούμε να καθαρίζετε το προφίλτρο μία φορά ανά μήνα. Εάν στο χώρο υπάρχουν κατοικίδια ή χνουδωτά χαλιά και κουρτίνες θα πρέπει να το καθαρίζετε ακόμα πιο συχνά. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα για να το κάνετε αυτό.

 Η αντικατάσταση των φίλτρων στον καθαριστή αέρα είναι επίσης σημαντική. Στην πραγματικότητα, τα φίλτρα είναι το πιο σημαντικό μέρος του καθαριστή αέρα. Ένα φίλτρο διαρκεί κατά μέσο όρο ένα έτος. Αυτό εξαρτάται από το μέγεθος του φίλτρου, από την επιβάρυνση του χώρου που λειτουργεί (πχ αν υπάρχουν καπνιστές στο χώρο και πόσο καπνίζουν) και από τις ώρες λειτουργίας του. Εάν τα φίλτρα δεν έχουν αλλαχθεί ο καθαριστής αέρα ακόμα και εάν είναι σε λειτουργία επί της ουσίας δεν καθαρίζει.

Με τις παραπάνω συμβουλές μπορείτε πάντα να απολαύσετε υγιεινό αέρα στο σπίτι


Πίσω

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password