ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗ

Όταν ο οργανισμός μας αντιδράει υπερβολικά σε ουσίες που για τον γενικό πληθυσμό είναι ακίνδυνες, τότε είναι πολύ πιθανό να πάσχουμε από κάποια αλλεργία. Για τον περισσότερο κόσμο η οικιακή σκόνη ή οι πρωτεΐνες που περιέχονται στο γάλα είναι κάτι αθώο. Το ανοσοποιητικό των ανθρώπων που πάσχουν από αλλεργίες όμως αντιλαμβάνεται τις παραπάνω ουσίες ως κάτι που μπορεί να το βλάψει με αποτέλεσμα να υπεραντιδρά.
Τα τελευταία χρόνια λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, οι αλλεργίες παρουσιάζουν αύξηση. Οι περισσότερες από τις αλλεργικές παθήσεις είναι χρόνιες και ορισμένες μπορεί να είναι απειλητικές ακόμα και για τη ζωή αν δεν αντιμετωπισθούν κατάλληλα.

Αλλεργιογόνοι παράγοντες

19028195 shutterstock 131153543.limghandler

Οι αλλεργίες μπορεί να οφείλονται σε τροφές, φάρμακα ή ουσίες που ερχόμαστε σε επαφή ή αναπνέουμε. Οι αλλεργιογόνοι παράγοντες που εισέρχονται στον οργανισμό μας με την εισπνοή, την κατάποση ή τη δερματική επαφή βρίσκονται κυριολεκτικά παντού στο εσωτερικό ενός σπιτιού.
Τέτοιοι παράγοντες είναι κυρίως τα ακάρεα, οι σπόροι μυκήτων, τρίχες και πούπουλα κατοικίδιων ζώων, γύρη και σπόροι φυτών που εισέρχεται στον εσωτερικό μας χώρο όταν ανοίγουμε τα παράθυρα κ.α. Μεταφέρονται με τον αέρα και προσκολλώνται κυρίως πάνω σε κλινοσκεπάσματα, χαλιά, καναπέδες, κουρτίνες, στρώμα, ρούχα κ.α.

 

Πρόληψη από αλλεργίες

Σε σπίτια που ζουν άνθρωποι με αλλεργίες ή βρέφη που είναι πιθανό να αναπτύξουν κάποια αλλεργία, πρέπει να παίρνουμε κάποια μέτρα που θα μας περιορίσουν τους αλλεργιογόνους παράγοντες. Τέτοια μέτρα είναι ο συχνός καθαρισμός του εσωτερικού μας χώρου ώστε να περιορίσουμε τη σκόνη, το συχνό πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων, στρωμάτων, καναπέδων, χαλιών όπου φωλιάζουν ακάρεα, η απομόνωση κατοικιδίων σε περίπτωση που έχουμε αλλεργία στο τρίχωμά τους, ο περιορισμός της γύρης και των αλλεργιογόνων σπόρων των φυτών στο εσωτερικό του σπιτιού μας κυρίως κατά την άνοιξη. Επιπλέον η χρήση μιας πολύ καλής συσκευής καθαρισμού του αέρα όπως οι καθαριστές αέρα Winix που θα έχουν φίλτρο true Hepa και φίλτρο ενεργού άνθρακα, θα βοηθήσουν πολύ στο πρόβλημα των αλλεργιών.

Καθαριστές αέρα και περιορισμός αλλεργιογόνων παραγόντων

Η αγορά ενός καλού καθαριστή αέρα όπως οι καθαριστές Winix που σας προσφέρουμε, θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην μείωση των αλλεργιογόνων παραγόντων στο εσωτερικό μας siskeues katharismou aeraπεριβάλλον. Οι καθαριστές αέρα Winix είναι Top σε πωλήσεις παγκοσμίως και τις έχουν εμπιστευτεί εκατομμύρια άνθρωποι με προβλήματα αλλεργιών και άσθματος. Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι οι καθαριστές αέρα Winix δεν είναι ιονιστές.
Οι κυριότεροι λόγοι των υψηλών μας πωλήσεων παγκοσμίως στους ανθρώπους με αλλεργίες είναι οι ακόλουθοι :
- Οι καθαρσιτές αέρα Winix έχουν μεγάλα σε διαστάσεις και χοντρά σε πάχος φίλτρα Hepa και ενεργού άνθρακα. Το φίλτρο Hepa θα μας εξασφαλίσει κατακράτηση του 99,97% όλων των αλλεργιογόνων σωματιδίων διαμέτρου ως 0,3 microns (1 micron = 1 χιλιοστό του χιλιοστού). Το φίλτρο ενεργού άνθρακα θα εξασφαλίσει εξουδετέρωση των τοξικών αέριων ρύπων και οσμών στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας των συσκευών τα φίλτρα Hepa και ενεργού άνθρακα θα έχουν μαυρίσει από τα εκατομμύρια σωματίδια που θα έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό τους και θα χρειάζονται αντικατάσταση.
- Έχουν μεγάλη παροχή αέρα (m3/h). Με άλλα λόγια έχουν την κατάλληλη δύναμη για να εξασφαλίσουν πραγματικό καθαρισμό του χώρου που υπόσχονται.
- Δεν παράγουν επικίνδυνο για την υγεία μας όζον. Πολλοί από τους ιονιστές που κυκλοφορούν στο εμπόριο παράγουν όζον το οποίο καταστρέφει τους ιστούς των πνευμόνων. Οι καθαριστές αέρα Winix έχουν πιστοποίηση από τον επίσημο φορέα σε θέματα ποιότητας αέρα των ΗΠΑ ARD ότι δεν παράγουν όζον. Έχουν επίσης πιστοποίηση από το κέντρο ερευνών Δημόκριτος ότι δεν παράγουν όζον.
- Η Winix είναι μια μεγάλη εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νοτίου Κορέας με χιλιάδες εργαζομένους και με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Αυτό πέρα από την αξιοπιστία των συσκευών εξασφαλίζει ότι για πολλά χρόνια θα βρίσκουμε εύκολα τα φίλτρα αντικατάστασης Hepa και ενεργού άνθρακα.
- Οι καθαριστές αέρα Winix έχουν μικρή κατανάλωση ρεύματος (έχουν πιστοποίηση Energy star), και χαμηλά επίπεδα θορύβου.
- Έχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής. Αντίστοιχα στην αγορά συστήματα κοστίζουν δυο ή και τρεις φορές πιο ακριβά.