ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Η σχετική υγρασία του χώρου που ζούμε και αναπνέουμε πέρα από φθορές σε έπιπλα και τοίχους έχει άμεση επίδραση στην υγεία μας.

Μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της υγρασίας αποδεικνύουν ότι επηρεάζει άμεσα τη συχνότητα εμφάνισης αναπνευστικών αλλεργιών. Πιο συγκεκριμένα όταν η υγρασία στο χώρο μας είναι υψηλή (> 70%) ευνοείται η αναπαραγωγή ακάρεων σκόνης και σπόρων μούχλας που προκαλεί το πρόβλημα των αλλεργικών αντιδράσεων. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα βακτηρίδια και οι ιοί αναπαράγονται ευκολότερα σε χαμηλά ή υψηλά επίπεδα υγρασίας, ενώ όταν η υγρασία είναι μεταξύ 40% και 70% η επιβίωση και η αναπαραγωγή τους ελαχιστοποιούνται.
Από την άλλη πλευρά όταν η υγρασία στο χώρο μας είναι πολύ χαμηλή (<40%) προκαλούνται μικροπροβλήματα όπως ξηροδερμία, πονόλαιμος, φαγούρα στα μάτια αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα όπως επιδείνωση άσθματος, ασθένειες του αναπνευστικού και λοιμώξεις.

Στη Healthy House αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που δημιουργεί η υψηλή και χαμηλή υγρασία, σας προσφέρουμε υγραντήρες και αφυγραντήρες του Αγγλικού οίκου Meaco. H Meaco είναι μια από τις ποιο σημαντικές και βραβευμένες φίρμες στην Ευρώπη με εμπειρία πάνω από 20 χρόνια στο χώρο ελέγχου της υγρασίας. Η Meaco παράγει μια μεγάλη γκάμα υγραντών και αφυγραντών ώστε να καλύπτει κάθε ανάγκη και τα προϊόντα της έχουν πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.