ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ~ ΓΙΑΤΙ BONECO?

Δύο είναι οι βασικοί παράμετροι που πρέπει να προσέξουμε πριν την αγορά ενός υγραντήρα. 

Η πρώτη είναι η συσκευή που θα επιλέξουμε να είμαστε σίγουροι ότι μπορεί να ψεκάσει αρκετή ποσότητα νερού για να ανεβάσει τη υγρασία του χώρου μας στα ιδανικά επίπεδα. Εάν ο υγραντήρας που θα επιλέξουμε δεν έχει τη δυνατότητα να ψεκάσει αρκετή ποσότητα νερού τότε η σχετική υγρασία του χώρου μας δεν θα ανέβει παρά ελάχιστες μονάδες ίσως και καθόλου.

Η δεύτερη παράμετρος που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ο υγραντήρας να διαθέτει τις τεχνολογίες που χρειάζονται ώστε στο δοχείο νερού να μην αναπτύσσονται βακτηρίδια. Αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς το νερό που βρίσκεται μέσα στο δοχείο του υγραντήρα αποτελεί το ιδανικό ‘σπίτι’ ανάπτυξης μικροβίων. Εάν η συσκευή δεν διαθέτει αντιβακτηριδιακή τεχνολογία τότε το νερό που εξέρχεται από τον υγραντήρα με τη μορφή ομίχλης θα είναι γεμάτο βακτηρίδια. Ο κίνδυνος για λοιμώξεις σε αυτή την περίπτωση είναι μεγάλος.

Τι υγραντική ικανότητα πρέπει να έχει ο υγραντήρας που θα επιλέξω

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι πολύ δύσκολη καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που δεν γνωρίζουμε. Για να βρούμε την ποσότητα νερού που χρειαζόμαστε στο χώρο μας θα έπρεπε κανονικά να μετρηθούν όλοι αυτοί οι παράγοντες και να γίνει μια πλήρης μηχανολογική μελέτη πράγμα πολύπλοκο, πολυδάπανο και χρονικά κοστοβόρο.

Για μεγαλύτερη ευκολία προτού επιλέξουμε υγραντήρα κοιτάμε 3 παραμέτρους. 

  •  Τα τετραγωνικά του χώρου που θέλουμε να υγράνουμε. Είναι αυτονόητο ότι όσο περισσότερα τετραγωνικά έχουμε, τόσο μεγαλύτερη υγραντική ικανότητα χρειαζόμαστε.
  •  Την σχετική υγρασία που έχει ο χώρος μας. Είναι πολύ δυσκολότερο εάν έχουμε 20% σχετική υγρασία αυτό να γίνει 50% από ότι εάν ξεκινάμε από 40% σχετική υγρασία και θέλουμε να το κάνουμε 50%. Στην πρώτη περίπτωση χρειαζόμαστε διπλάσια ίσως και τριπλάσια ποσότητα νερού.
  •  Τις κλιματολογικές συνθήκες που έχουμε μέσα στο χώρο μας καθώς και τα θερμαντικά ή κλιματιστικά σώματα που αφαιρούν νερό (υγρασία) από την ατμόσφαιρα. Αν για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχουμε πολύ ζέστη μέσα στο χώρο μας, μόνιμα ανοιχτό κάποιο θερμαντικό σώμα που αφαιρεί υγρασία και σχετική υγρασία 20% τότε θα πρέπει να επιλέξουμε μια συσκευή που ψεκάζει μεγάλες ποσότητες νερού. Ένα μέρος από το νερό που ψεκάζει θα απορροφηθεί από το θερμαντικό σώμα και το υπόλοιπο νερό που θα μείνει στην ατμόσφαιρα θα είναι αυτό που θα ανεβάσει τη σχετική υγρασία από το 20% στο 40-50%. Το ίδιο ισχύει και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όταν χρησιμοποιούμε κλιματιστικό.

Ποιος ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηριδίων στο νερό του υγραντήρα

Ο υγραντήρας μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την υγεία μας εάν δεν διαθέτει αντιβακτηριδιακή τεχνολογία ή εάν αμελούμε να αδειάζουμε το νερό που έχει μείνει μέσα στο δοχείο του υγραντήρα για πολλές ημέρες.

Ο λόγος είναι ότι όταν ο υγραντήρας δεν είναι σε λειτουργία και το νερό μένει στάσιμο αρχίζουν να αναπτύσσονται βακτηρίδια. Τα βακτηρίδια πολλαπλασιάζονται με γρήγορο ρυθμό καθώς το στάσιμο νερό αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον ανάπτυξής τους. Όταν θέσουμε και πάλι σε λειτουργία τον υγραντήρα το μολυσμένο με βακτηρίδια νερό θα εξέλθει στο χώρο μας με τη μορφή ομίχλης. Ο κίνδυνος για λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι αρκετά μεγάλος ειδικά εάν στο χώρο υπάρχουν παιδία και ευπαθείς ομάδες.

Η Boneco έχει αναπτύξει τη μοναδική αντιβακτηριδιακή τεχνολογία Ionic Silver Stick για να μας εξασφαλίσει ότι το νερό θα είναι απαλλαγμένο από βακτηρίδια ακόμα και όταν ο υγραντήρας δεν λειτουργεί. Το Silver Stick είναι ράβδος από ασήμι. Ο άργιλος έχει την ιδιότητα να μην αφήνει τα βακτηρίδια να αναπτύσσονται. Προσοχή το silver stick δεν βρίσκεται μέσα στο δοχείο νερού αλλά στο κάτω μέρος του υγραντήρα το οποίο έχει και αυτό νερό. Σε όλες τις συσκευές Boneco δεν χρειάζεται να αδειάζουμε ποτέ το νερό στο κάτω μέρος του υγραντήρα καθώς προστατεύεται από το Silver Stick. Πρέπει να ανανεώνουμε μόνο το νερό που βρίσκεται στο δοχείο του υγραντήρα.


Πίσω

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Ή Reset password