Αφυγραντήρες

Αφυγραντήρες

αφυγραντήρες

Πως επιλέγουμε αφυγραντήρα

Στο εμπόριο υπάρχουν αφυγραντήρες διαφόρων εταιρειών, ποιότητας και τιμής. Έτσι ο καταναλωτής πολλές φορές δεν ξέρει ποιόν να επιλέξει προκειμένου να καταπολεμήσει την υγρασία.
Ένα κοινό λάθος που γίνεται, είναι να χρησιμοποιείται ως κριτήριο ο όγκος του νερού που ο αφυγραντήρας μπορεί να αφαιρέσει μέσα σε 24 ώρες. Έτσι πολλοί τείνουν στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι ένας αφυγραντήρας 20 λίτρων θα τους λύσει το πρόβλημα καλύτερα από έναν αφυγραντήρα 12 λίτρων. Αυτό που πολύ λίγοι προσέχουν είναι τα επιμέρους τεχνικά χαρακτηριστικά. Πολλές φορές θα δείτε ότι ένας αφυγραντήρας βγάζει 20 λίτρα την ημέρα, αλλά ο κατασκευαστής λέει στους 30ο C και με σχετική υγρασία 80-90%. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος και ποιος έχει 30ο C στο σπίτι του; Ούτε καν τους καλοκαιρινούς μήνες. Πρόκειται λοιπόν για μετρήσεις που αφορούν εργαστηριακές συνθήκες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή του αφυγραντήρα

  • Αν η θερμοκρασία του χώρου είναι πάνω από 15ο C ή κάτω από 15ο C.
  • Το εμβαδόν – τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου που έχουμε να αφυγράνουμε.